Tuesday, July 22, 2008

SUNGAI SARAWAK, AKU INGIN TENANG DI DADAMU…

Jiwangnya tajuk ni… Hahahaha…

Aku memang nak ke Jakarta pada asalnya.. Tapi bila aku hubungi beberapa kawan di sana, semuanya berada di luar kota.. Ikutkan hati, nak saja aku redah ke sana.. Macam masa aku ke Singapura dulu.. Tapi kata orang kalau ikut hati, kita mati… Aku sendiri tak pasti sejauh mana `panas`nya kota pencopet itu.. Dalam berani kononnya, takut jugak aku kalau aku pergi dan tidak kembali lagi...Hehehe... Walaupun aku baru je beli polisi insuran yang membolehkan emak bapak aku dapat RM100,000 kalau aku mati, takkan banyak tu je nilai nyawa aku... (Aku muda lagi... Tak kahwin lagi!!!) Hahahaha!!!

Jalan selamat, aku tukar pilihan.. Dalam negara sudah mencukupi… Janji objektif aku tercapai. Aku merancang pulak nak ke Tawau.. Kononnya kata orang, kawasan pedalaman di sana kaya dengan khazanah yang unik.. Tapi, aku risau pula, tak bosan ke aku nanti kalau pergi ke kawasan perkampungan sedangkan aku sendiri budak kampung... Nak menghayati khazanah budaya??? Aku rasa ini bukan masa yang sesuai untuk aku jadi sebegitu patriotik! Hahahaha....

Jadi, di kaunter tiket, aku tukar lagi... Akhirnya, 18 Ogos ni, aku akan terbang ke Kuching untuk seminggu. Tiket flight pukul 11.45 pagi dari LCCT.

Hotel? Entahlah... Tak apa, sampai di sana nanti aku boleh cari... Bukankah Kuching tu masih dalam Malaysia yang aman damai...Hehehe... Tak ada apa yang nak dirisaukan rasanya... Aku pergi bukan untuk melancong dengan sebegitu selesa... Di mana-mana saja aku boleh tidur.. Lagipun aku pergi seorang, bukannya bawak rombongan yang perlu perancangan rapi..

Aku periksa di internet, tak ada apa yang menarik sangat di Kuching ni.. Aku sendiri tak pasti apa yang aku nak buat di sana dalam seminggu tu.. Tapi, bak kata orang, jika kita tahu caranya, dari padang yang kosong, kita mampu bermain pelbagai permainan di dalamnnya.. Aku rasa mungkin aku mampu untuk menemui maklumat, ilmu dan sesuatu yang baru di sana... Setidaknya aku mampu menemui diri aku sendiri...

So, Sungai Sarawak, izinkan aku mencari di dasarmu… =)



p/s: Hujung tahun ni aku teringin nak ke Jepun...Bercuti sambil bekerja.. Tengah merisik-risik bantuan dari Japan Foundation dan beberapa pihak lain... Entahlah... Dapat ke tak... Ntah la... (Doakan aku ya!) peace... =)

4 comments:

Imillya Irwani said...

setakat jakarta tu takde hal la beb... ko leh redah je. lagipun ko bknnye pompuan yg nak kena pikir byk benda bagai. gi sorang lagi senang. nak something yg blh buat ko release tension + gain knowledge bali pun ok. kat sana ko leh tahu lagi mendlm pasal mahabrata etc. masa aku kat sana diorg cite pasal benda2 tu tetibe teringat time blaja wayang kulit. hahaha... tp happening la sana. nak cari pompuan jepun pun sng. tp aku dah lupe nama club tu ape.

Azharul Azmir Kamarulzaman said...

perghh!!! perli nmpak nak cr pompuan Jepun!!! hahaha... Imillya Irwani layan kelab skarang... hebat siot... hahaha.. k, must go to jakarta, yogjakarta, bali & jepun!!! tapi, taktau la bila... doakan ya...

Imillya Irwani said...

perli la gak sikit2. hahaha...
takde la layan sgt...sekali sekala je.kat kl ni pun dah tak gi sgt da
malas beb + takde la best sgt kat sini. bile gi tempat org neh kena la gi smua tmpat. tp aku tak gi pun club yg penuh ngan pmpuan jepun.jauh sikit dr hard rock.aku just layan band kat wave club.kat situ ada sexy dancers.hahaha...2mlm beb layan benda tu. tp rasenye tak smua sexy dancers tu ori pmpuan. hahaha...
nak lagi best gi bangkok la. tp ko layan ke pmpuan sexy separuh bogel? hahaha...

Azharul Azmir Kamarulzaman said...

Marilah kita kembali ke sejadah dan mencari arah kiblat.... hahahaha....
mmg la nak pegi... tp payahnye la nak cari masa kalu dah studi ni...