Wednesday, December 10, 2008

JANGAN SALAHKAN AKU….

Aku belajar satu perkara penting…. Poyo itu teras kejayaan…

Kalau selepas ini aku menjadi seorang yang poyo, belagak, keras kepala, kedekut, degil dan sebagainya, jangan salahkan aku…

Keadaan yang ajar aku jadi begitu…. =(








p/s 1; aku belajar menjalani cara hidup kapitalis yang dibenci Zura dan Syali… sekejap tadi aku makan dan lepak seorang diri di sebuah kafe yang mereka gelar eksklusif… Sepanjang deretan itu penuh dengan restoran-restoran yang nak menyebut namanya pun terkeliat lidah aku…. Harganya kadang2 tak masuk akal… Terlihat kelibat beberapa artis hot lagi terkenal yang aku minat… Aku mula berlagak seperti orang kaya yang lupa daratan… Tapi bagi aku tak salah… memang sejak dari dulu, beginilah cara aku memanjakan diri selepas penat bekerja… Beginilah cara aku menghargai usaha dan penat lelah diri aku sendiri… Betul kata Datuk Fadilah Kamsah, orang yang lahir bulan Jun memang suka pada barangan mewah… Tiba-tiba aku teringat kenangan zaman kecil… Setiap pagi sebelum ke sekolah, sarapan aku adalah nasi kosong dan telur goreng dengan kicap… Waktu rehat, bekal dengan menu yang sama jugak aku makan (sampai sekolah menengah, aku masih bawa bekal nasi, telur goreng dan kicap sampai diperli kawan2 sekolah)… Macam budak kecik mereka kata, dah besar masih bawak bekal….

p/s 2; keadaan begitu bergolak hingga diisythiharkan darurat di Bangkok sejak Perdana Menteri Somchai digulingkan oleh PAD… macam mana aku nak pergi Bangkok naik keretapi ni?????

p/s 3; emak aku nak follow aku pergi Singapore minggu depan… Aku dah warning awal2, kalau follow aku, kena ikut style backpacker la… semuanya nak murah, tido hotel murah, makan makanan segera dan kena standby minyak urut nak urut kaki… Dia kata ok je… emak aku pun nak jadi backpacker juga… hahahaha!!! Cayalah emak… I love u lah…. hehehe (takpe emak, nanti kita jalan slow2 ya...) =)

12 comments:

mastikus said...

eh, tak salahkan pun!!!

teruskan...
masing2 ada kehidupan tersendiri..
hehehe

"there's no crime in personality"

;p

semut kecil said...

yeah!!!! ada penyokong!!!! boleh jadi abby aku ni.... hahahaha

one love said...

poyo teras kejayaan!

hehehe! kalau keadaan mengajor mcm gitu, then its ur rite to say so :)

semut kecil said...

yes!!!! sgt benar.... =)

Vitamin said...

wakaka. ko bukan kapitalis sgt pun.. ko ikut je, kan.. haha.

jgn risau, klu ko kapitalis pun aku tetap kawan ko. aku peduli ape dgn semua tu..

semut kecil said...

vitamin;
ye ke??? boleh pecaya ke ni???? ahahahahaha =p

coffeeHolic said...

hehe dah berapa lama begini?
jaja dari dulu2 pun suka duduk sorang2.
senang. tak banyak kerenah. release tensi.

release kat tempat mahal2 lak tu
hehe.

iskandarzulkarnain said...

kau kan ade kawan.jgnla poyo sgt nak duduk sorang2..(sedang berseorangan dirumah)

semut kecil said...

coffeeholic;
betul2... senang sorg.... tp kalu slalu sgt sorg2 bosan jugak... perlu ada kawan jugak...

iskandarzulkarnain;
mmg la ada kwn.... kdang2 perlu ramai2... kadang2 perlu berseorang... beri masa utk diri sndiri berfikir ttg diri sendiri dan mmerhati gelagat manusia di sekeliling... aku poyo???? keadaan yg ajar aku supaya poyo, kurang ajar, hot tempered, etc... so, jangan salahkan aku.... =p

isma.zrya said...

RAJINNYA KAU MENULIS YA MIR..BLOG AKU PUN TAK UPDATE2 LAGI..

isma.zrya said...

RAJINNYA KAU MENULIS MIR...DOAKAN AKU DI TU..AKU MASOK 29 NIE

semut kecil said...

MAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! Rindu kat ko!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha.... sori la tak jd g mil kawin sama2..... tidak ku pinta, demam menimpa... terpaksa menumpang ain di saat akhir... hehehe...

TAK BGTAU PUN KO ADA BLOG EK...... =(