Wednesday, December 17, 2008

AKU, DUA WANITA & KEHIDUPAN AKU (Respon Untuk Entri Tomok)

Korang dah baca entri terbaru Tomok???? Korang harus baca la… Aku klafikasikan entri dia tu sebagai wajib dibaca!!!! Hahahah….. Nak tau kena??? Sebab dalam entri tu dia ada puji aku.... Dia kata aku baik... ahahahahha.... (siap promote aku single lagi tu... hahaha)

Sebenarnya dia nak bercerita pasal kesunyian dia tak mempunyai awek... Dah banyak kali dia sembang dgn aku pasal tu... kadang2 bosan jugak mendengarnya... takde ke topik yg lebih membina minda selain takde awek... hahaha... jgn mara ya Tomok... Takpelah, sekurangnya dia mendoakan aku dapat awek yang baik... Amin....

Bila Tomok bercerita pasal awek2 yg dia pernah abaikan, aku teringat pada setahun dua ni, aku telah abaikan dua orang wanita... Dua orang saje... Coz aku tak hensem macam Tomok... Kalu Tomok, mungkin dia pun dah tak boleh kira berapa awek cun yang dia abaikan dan tak layan...(ramai giler yg minat kat dia..) hahahaha.... maklumlah, orang ada rupa macam dia, boleh siap pilih lagi mana yg dia nak... hahahaha...

Jap2!!!! Aku pikir... Nak tulis tak pasal ni ek???? Let me think first.... Risau jugak kalau nampak macam poyo dan jiwang giler karang... macam mana ek.................................. ..................................................................................................................................................................................... ok la... aku tulis jugak la... tp, jgn gelakkan aku ya... hahahahaha (biar aku gelak dulu....) hahahaha................


Wanita pertama, muda lagi... beza empat tahun dgn aku... Dia begitu baik dgn aku.... Ya, dia begitu baik... Dan dia sanggup berkorban hingga berpisah dengan bf dia semata-mata nak kat aku... Kalu aku mata duitan yang pikir jalan pintas nak berjaya dlm hidup, dah lama aku couple je dgn dia... Coz dia ni lahir dalam keluarga yang jauh lebih berada dari kehidupan aku sekarang...Macam langit dengan bumi... Sedara-maranya kaya raya... Dia pun boleh tahan kaya... Kalau ke rumah dia atau sedara-sedaranya, memang la aku macam kaku...Bak kata Tomok, kaku dalam khalayak.... Ye la, sembang projek juta2, shopping sampai ke Hong Kong, Europe.... Semuanya datuk2, datin2... Datuk tu la, datuk ni la... rumah banglo besar giler... harga berjuta2... Siap ada surau n kolam dalam umah.... Kereta bersusun... Ada bibik.... Ada driver.... sesetengah siap ada bodyguard... Ada yang menteri, ada yang businessman, ada org korporat...

Dia ni bukan aku tak sayang.... Aku sayang dia... Ya, sayang aku pada dia lebih dari kawan biasa... Tapi mungkin bukan untuk jadi kekasih.... bukan untuk menjadi cewek gua.... Sebabnya, entahlah.... Mungkin aku sayang dia lebih sebagai seorang adik mungkin... Sebab dia ni baik... Aku risau jugak kat dia, sebab aku rasa dia masih keanak-anakan... Tambahan pula hidup dari kecil serba mewah... Banyak kepayahan hidup dia tak lalui dan kerana itu banyak keputusan tentang hidup yang dia buat masih belum aku dapat lihat kematangan kecuali dalam soal perancangan kerjaya.... Takut juga ada orang yg akan pergunakan dia... =(

Wanita kedua adalah kawan sekolah aku dulu... Dia ni aku tak rapat sangat... Tapi bila terjumpa semula beberapa ketika lepas, sempat jugak kami rapat sekejap... Dia bagi hint, kalu aku berminat boleh la masuk line.. Tapi, aku abaikan juga... Dia ni kalu nak kira rupa, memang la ada... Ala2 model kot.... Cuma dia tak berapa tinggi... Lebih kurang tinggi aku je...

Perlahan-lahan aku kurangkan contact dia... Dan baru2 ni, dia telah kawin... Masa rapat dulu, pernah la dia cerita yg dia kurang berkenan dengan laki ni... Tapi masa dia call aku jemput majlis dia tu, dia cakap, dia akhirnya jatuh hati pada laki ni sebab tengok kesabaran dan kesetiaan laki ni menunggu dan cuba tackle dia meskipun pada mulanya dulu dia tak layan sangat pun laki ni... Aku pergi la majlis kawin dia tu bersama beberapa kawan sekolah aku yg lain... Aku tgk husband dia tu ok je...rupa pun hensem... famili pun org berada.. (maklumlah, kawan aku ni ada rupa, mesti la kawin org kaya... hehehe).. takde cacat kurangnya... hahaha... so, sekurangnya aku hepi tgk dia kawin org yang bagus... harap senang la hidup dia nanti... majlis dia boleh tahan jugak gempak... Siap ada wedding planner & krew2nya, hotel pun cantik, penuh protokol... Ada pengacara majlis yg mengawal aturcara majlis mengikut aturan, ada sessi ucapan ibu bapa pengantin, ada tayangan video dokumentari pasal pengantin... acara merenjis semuanya datuk2, tan sri2... Aku masuk dewan tak register pun... hahaha... sebab aku takde kad jemputan... Dia yang kata, juz datang je coz tak sempat nak hantar... takde hal coz adik beradik dia pun kenal aku... So, takkan la aku tak boleh masuk... hahaha...

Walau bagaimana, dimana, atau siapa pun mereka, mereka tetap kawan2 aku yang aku sayang... Kami masih terus berkawan seperti biasa... Tiada kekurangannya... Kerana aku percaya, selagi kita sentiasa berbuat baik, kebaikan juga akan dibalas kepada kita..(walaupun aku bukan la org yg terlalu baik.. hehe..)... InsyaAllah....

Kenapa aku abaikan mereka...?? Hahaha... Aku boleh je bagi bermacam alasan... Alasan2 yang gempak supaya aku nampak baik dan cool... Contohnya, aku boleh bagi alasan “dia terlalu kaya untuk aku”... atau “dia terlalu cantik untuk aku” ... atau “dia terlalu baik untuk aku”.... hahahaha... tapi jawapan sebenarnya adalah, sebenarnya, masa tu aku tengah menunggu seseorang yang betul2 aku minat dan sayang.... Sebab aku takut, kalu aku buat pilihan main sapu je, aku takut nanti aku cepat tawar hati pd diorang... lagi kesian kat diorang... lebih baik aku buat keputusan awal2... lagipun, masa tu, awek yg aku minat ni memperlihatkan perkembangan yg positif... daripada segan nak jumpa, dah boleh keluar celebrate besday dgn aku dan dia mula sms aku hampir setiap jam tanya aku buat apa, makan apa, studi apa, dah makan ke, dan sebagainya... so, aku buat keputusan tunggu awek yg aku minat ni... Walaupun akhirnya awek yg aku minat ni couple dengan org lain yang aku tak sangka, tapi tak apalah... nak buat macam mana.. dah tuan punya badan buat keputusan... aku terima je la... lagipun, sekurangnya, lepas kecewa, aku sekarang ni lebih fokus pada kerja... (tapi kadang2 tu usha jugak la awek hot yang melintas kat sebelah... hehehe)

Poyo tak entri kali ni...??? hahaha... takpe... kan aku kata, poyo tu teras kejayaan.... mesti la aku nak tulis pasal orang yg minat kat aku... baru cool... takkan aku nak tulis pasal perempuan yg aku minat pulak... mana bleh... nampak la kelemahan dan kejiwangan aku nanti... hahaha...

Ok, lets be serius.... dalam hidup, aku cuba menjadi seseorang yang disenangi oleh semua orang di sekeliling aku.... Tapi, andai aku tak mampu, maafkan aku ya... Itu bukan kerana aku tak mencuba, tetapi ia berlaku kerana aku tak berdaya... Maafkan aku.... =(


p/s ; Ridset, jangan kecik ati... mungkin tomok terlupa nak tulis nama ko dalam entri dia tu... hahahaha.... kepada tomok, lain kali kalu nak tulis senarai org yg baik2 yg masih single, jangan lupa nama ridset... dia pun singple lagi tu..... =p

15 comments:

situmas dauz said...

mungkin belum masanya kau menemui cewek yang sesuai dengan isi hati kau.

iskandarzulkarnain said...

keji dowh entri kau ni..haha...kurang asam..haha...tp xpe,gua terima seadanya..bukan aku xnak masukkan name ridset, cume dia da semakin jahat skunk ni..so aku decide untuk tidak letak name dia..haha..

semut kecil said...

situmas dauz;
(dlm nada upin & ipin) betul... betul...

iskandarzulkarnain;
kalu nak kira keji, entri ko lagi keji... hahahaha... ridset semakin jahat ya??? macam tak caya je... dia boleh jadi jahat ke??? hahahaha...

isma.zrya said...

mir...

aku tak termasuk ker dalam senarai awek yang diabaikan oleh kau...

heheh...betul betul..pilih yang betul2 kita suka agar kita boleh melihat segala kebaikan dari keburukannya..

ewah..

isma.zrya said...

mir
dz ada blog tapi aku tak ingat la apa ke namanya nanti aku tau aku bgtau kau

atu kan mir
cane nak letak blog kwn2 kita dlm blog kita
mcm yang kau buat sebelah kanan blog kau nie..yg ada nama aku, ridsect, zaidi sumer

heheh,,malu betul la...tapi malu bertanya sesat jalan..

terima kaseh la kerana menunjukan interest kau terhadap rencana aku ni..

semut kecil said...

isma.zrya;
ko nak masuk ke dlm snarai awek yg diabaikan aku... bleh je... tp mengamuk plak mazli nnti.. hahaha..
dz punya blog aku dah jumpa dah... aku dah link kat blog aku... nak letak senarai blog, susah nak ajar kat sini, nnti kita jumpa aku ajar ya... Betul tu, malu bertanya sesat jalan... bila nak bekerjasama dlm kerja ni??? =)

silent reader said...

salam...

selama ni hanya lihat, baca & dgr...tergerak utk beri komen utk entry kali ni, sebab kita melalui perkara yg sama...waiting for someone we like, tp diakhirannya we are not the chosen one...

hati sya kata: "he made me fell for him and now dia menjauh. If he not share d same feeling as me, at least be truth. Knp suddenly stop everything? and if he doesn't like me why lead me on?"

hati sya kata lagi: "sangat penat menunggu, jadi rehat sebentar di kaki bangku"

semut kecil said...

silent reader;
salam... siapa ni ek?? kita kenal tak??? hehe... ntah la... tapi mungkin harus dimengerti bahawa soal perasaan sukar diteka dan diramal... juga sukar dikawal... mungkin betul atau mungkin tidak.. tapi ini hidup... mahu atau tidak, harus hadapi ia... dan keputusan harus dibuat... dan kadangkala keputusan yang terbaik itu adalah keputusan yang tidak memihak kepada kita... tapi, bak kata Dewa,hadapi dengan senyuman...

p/s; apapun, suka ur nick.. silent reader... hehehe

isma.zrya said...

mir..

awek yg kau abaikan tu kan, yang kau kata kwn sekolah kau tu kan, yang ko kata baru kawen tu kan..yang majlis dia buat kat dewan tu kan...kawan sekolah...sebilik dengan aku gak ker zaman kita muda mudi dulu?heheheheh.....saje je ganggu emosi kau...

mir, ingat tau bisnes selempang kita...jgn tak jadi sewa pulak.huhu

semut kecil said...

isma.zrya;
mana ada... minah ni ko tak kenal la... pandai je ko buat cite... bisnes selempang??? mana ada aku ckp nak sewa... hahah... mahal dowh..

BiArkan Aku Ke LaUt said...

ko kene igt azmir,pompuan mmg sentiasa himpit idup kita..so kene tabah ckit n capai je dulu impian ko...coz dorang suka wat kita tersenyum n sgt mudah ngok kita kecewa.tapi dorang kene igt dorg mudah gak DIKECEWAKAN.wakaka..cool bro

semut kecil said...

biarkan aku ke laut;
betul2... aku nak kecewakan perempuan2 yang ada pulak... hahahahah... padan muka...

Anonymous said...

cube dapatkan perempuan seperti itu.

Zura Firdaus B. Japri said...

cite pasal perempuan? apa dah gile puk* sgt dah kawan2 aku nih? butoh la!!!

semut kecil said...

aku memang gile p**i..... hahahaha... tak macam ko.... ko baik, ko kan pejuang islam, pejuang gerakan anti rasuah, pejuang golongan tertindas.. dan pejuang macam2 lagi la... hahahaha =)