Sunday, March 1, 2009

IKLAN: PENULIS SKRIP DICARI

Aku baru terima sms dari seorang penulis skrip dari Indonesia... Dia wakil kepada MVP Pictures, salah sebuah syarikat penerbitan filem terbesar di Indonesia yang menerbitkan antaranya seperti filem Kuntilanak, Jatuh Cinta Lagi , Kawin Kontrak, Pulau Hantu dan banyak lagi...

Dia menawarkan aku untuk menjadi salah seorang daripada team penulis skrip untuk mereka kerana MVP Pictures bakal menerbitkan sinetron untuk siaran televisyen Malaysia.... kerja pra-produksi dijangkakan akan bermula sebulan atau dua bulan lagi...

Macam menarik... Tapi aku takut untuk terima atas sebab terlalu banyak komitmen lain yang harus aku kejar buat masa ni... Dan aku terpaksa tolak tawaran itu meskipun itu antara peluang yang sangat aku impikan (bekerjasama dengan karyawan Indonesia)...

Jadinya, mereka minta bantuan aku untuk mencari beberapa penulis skrip Malaysia lain yang berminat untuk menyertai projek ini...

Jadinya, kepada sesiapa di luar sana yang merupakan penulis skrip, dan berminat untuk bekerjasama dengan karyawan Indonesia, sila hubungi aku ya.... Boleh tinggal comment kat entri ni beserta nombor telefon dan alamat email... Aku akan hubungi kalian bila penulis skrip ini datang ke Malaysia bertemu aku nanti (mungkin bulan depan katanya..)



p/s: dalam hidup aku, ruang dan peluang sentiasa hadir... tapi, adakalanya ia hadir dalam waktu yang tidak tepat... dan aku terpaksa memilih... =)

23 comments:

norfa08 said...

kadang-kadang peluang yang baik itu perlu dilupakan untuk mendapatkan yang terbaik...

klu takde rezeki kau skrg...tggu la len kali mesti dtg lagik...

peluang tidak hnya datang sekali...

Tumas Chicken said...

Rezeki ada di mana-mana...

sama juga dengan cewek...

cewek ada di mana-mana...

one love said...

kalau baru nak menulis skrip, boleh tak apply?

azri said...

mcm best..nak join? hehehe...

iskandarzulkarnain said...

ko nak ckp yg ko byk job la ni...poyo sial...

semut kecil said...

norfa08;
iye la tu.,...

tumas chicken;
takde crite lain ke selain cewek... hahahaha =p

one love;
taktau nak kata la... kena tanya diorang dulu...

azri;
aku rasa dia macam nak full time writer...; takpe, nanti aku check dulu..

iskandar zulkarnain;
bukan nak kata aku banyak job.... aku nak kata banyak job yang aku kena tolak sebab aku ni student lagi.. lain la macam ko, ko dah jadi penggiat indsutri.... ko dah jadi filmmaker & aktivis seni.. ko hebat dowh.... =p

Anonymous said...

pierreandre@gmail.com

M.F KENCANA said...

SALAM SAUDARA...
sy scripwriter baru. Antara skrip sy ialah RENJIS (astro), CUCI SERIES (RTM) dan beberapa lagi telemovie. Berminat nak join boleh? Email saya:
jangantegur@yahoo.com
website sy: www.jangantegur.com
HP No: 0177987870

teknologi kreatif dan artistik said...

poster march dah siap. harap dapat promote seluruh dunia. heheh

Azwan Hashim said...

peluang yg menarik ni.. :)
nanti aku follow up ek..

Norhaidatul Azian Tajul Ariffin said...

interested..:-)
Email:norhaidatulazian@yahoo.com.sg

Zura Firdaus B. Japri said...

gile banyak job ngko. study mcm mana?

semut kecil said...

zura firdaus b japri;
aku banyak job yang tak berduit... =( tapi takpe, kerana minat aku turutkan... =)

deennasour said...

memperkenalkan!!!
AJAMI HASHIM!!!

AdieNa said...

hai boleh tak saya join walaupun dah lewat? berapa bayaran bagi 1 skrip? saya berminat sangat..boleh contact awak tak?

Wanhimalaya said...

Saya juga penulis skrip untuk drama² tv tempatan blh hubungi saya di 0169170302.

Anonymous said...

sxptbuster2012@yahoo.com
0139705951

Anonymous said...

sxptbuster2012@yahoo.com
0139705951

suee said...

i dah lama menulis skrip..novel..ney peluang terbaik..
contact i:0199728520

suee said...

i penulis novel..
contact i:0199728520

ARZAMAN SULAIMAN said...

Saya Arzaman Sulaiman seorang penulis skrip sesiapa yang nak sentuhan saya boleh hubungi melalui e-mel : nurzaman20@gmail.com

Sinar Hasan said...

saya baru menulis skrip tapi dah ada banyak idea-idea menarik untuk dikembangkan lagi. saya berkenan, macamana nak apply?

shazleen MNor said...

mr_jayockx@yahoo.com
0172864325
didie zainal

saya adalah freelance scriptwriter dan sekarang ingin menjadi full time scriptwriter. harap dapat peluang ini.