Monday, November 3, 2008

MENCARI DIRI YANG HILANG; PERJALANAN KE SELATAN

Aku dah jumpa plan baru aku…. Hahahaha...

Lepas balik dari Batam aritu, aku pikir panjang, mana aku nak pergi lagi lepas ni... Yang murah tapi best... Aku taknak semangat aku ni kaku lalu layu...

Akhirnya aku jumpa satu idea yang aku rasa best la.. Aku nak ke Bangkok naik keretapi... Yes... Aku dah check kat KTM... Aku boleh naik keretapi di KL Sentral ke Butterworth. Di Butterworth aku kena tukar naik express antarabangsa ke Bangkok... Tapi aku lupa pulak tanya berapa lama perjalanan... Tapi setahu aku mungkin ambik masa beberapa hari jugak baru sampai... Tapi mesti best kan..

Bila aku nak pergi??? Ntah la... Duit tengah kering ni... Kena kumpul duit dulu... Mungkin bulan 12... Mungkin juga bulan Januari.. Tapi bulan Januari mungkin kena Jakarta atas urusan kerja + berjimba .. Ntah la... Tengok la keadaan macam mana... Tapi aku nak jugak ke Bangkok naik keretapi...

”Tapi apapun Azmir, ko kena pergi renew lesen driving ko tu dulu..”. Ya Allah, macam mana la aku boleh tak perasan lesen driving aku dah dekat 4 bulan mampus... Tu la pasal, poyo sangat nak jiwa kacau... hahahah....




p/s : Aku setuju sangat dengan Memorandum 90/10 yang dikemuka Persatuan Karyawan kepada kerajaan tempoh hari... Kalu berfikir atas dasar kreativiti, mungkin kita akan rasa rugi... Tapi kita memang perlu buat pilihan... Harus melepaskan sesuatu, untuk mendapatkan sesuatu yang lain.. Kita takkan dapat semua... (Sekurangnya dgn cara ni dapat jugak aku elak dari dengar lagu Jason Mraz dalam radio lagi...Yes, seronoknya aku!!!! hahaha... =p)

5 comments:

amer zaman said...

nanti bleh cerita ea bro...

kos ke sana..

pengalman di sana..

untuk kongsii..

Vitamin said...

ko masukkan aku dalam beg wei nnt. leh aku g ke bangkok dengan cara seludup..wakaka..

semut kecil said...

amer zaman;
kalu jadi g, bleh la crita... kalu tak jadi, macam mana mau crita... hehehe.. peace =)

vitamin ;
boleh... tapi beg aku penuh... ko masuk kat dompet aku boleh??? =p

Vitamin said...

ko ingat aku ni kurus gile ke.. mmg aku kurus, tapi bukan smpi leh masuk beg duit..wakaka

coffeeHolic said...

lesen mati!
huhu
seb bek tak de pape ari tu=)

goodluck.
kongsikan kegembiraannya nanti