Sunday, June 21, 2009

BALI - Ini Sham Punya Kerja!!!!

Semester baru dah nak mula... Tapi sayang sem ni takde cuti pertengahan semester... I mean bukan takde, tapi dah digabungkan dengan cuti hari raya... So, cuti pertengahan sem yg dah jadi kewajipan aku bercuti dah takde... Cuma cuti hari raya tu jadi panjang la.. Jadi seminggu lebih...

Tapi, disebabkan aku ni suka bertindak mengikut perasaan dan tak pikir panjang (hahaha...=p), aku decide tetap nak pegi liburan juga... Hahaha...

So, aku decide la nak ke Bangkok juga... Sebab korang pun tau dah lama giler aku nak ke sana... Asyik ada je halangannya.. Rusuhan la, darurat la, wabak la...

So, aku decide hari ni nak gi la beli tiket Air Asia balik dari Bangkok ke LCCT... Sebab seperti yg dirancang, aku nak pegi sana naik keretapi.. dalam hari raya ketiga atau keempat... stay sana dlm 5 hari, then balik naik flight....

Tapi, bila aku bukak website AirAsia, aku check la jugak flight ke beberapa tempat lain... Then, aku tengok Bali tgh murah jugak... Tak terlalu murah la, tapi ok la... Susah jugak nak dpt harga mcm tu...

Kebetulan aku masa tu tgh chat facebook dgn Sham Bp... Aku tau sham bp tengah kemaruk nak ke Bali... Nak g awal tahun depan katanya... Nak g dgn oked, kekasih hati tercinta katanya... Asyik tanya aku je bila tiket murah... Tp kalu nak g, kena gi dgn aku katanya... Kalu aku tak g, dia pun tak g.. Aku pun tak paham kenapa... Sedangkan aku bukannya penah g bali... (Tapi, pengalaman aku ke kota indonesia yg lain mcm jakarta, bandung, riau, jogjakarta dan solo, mungkin la boleh membantu sedikit sebanyak..)

So, aku bgtau la di pasal tiket tu... Terus dia kata nak gi... Dan dia ajak aku skali pastinya...

Aku pun tanpa berfikir panjang (mungkin hasil hasutan sham juga & naluri teringin nak jalan dgn sweet couple ni.. hehe), terus setuju... Terus aku lupa pasal plan asal nak ke Bangkok... hahaha...

So, kesimpulannya, kitorg bertiga (aku, sham, orked.. mungkinkah jd berempat.. hahaha =p) nak g bali 24hb september ni... dari LCCT terus ke Ngurah Rai International Airport, Denpasar.... seminggu kat sana... hahaha...

Yes!!!! Yabedabedu... hahaha... ok, travel kali ni takde nak jiwang2, taknak sentimental2, taknak sedih2, taknak apa2... aku just nak enjoy je.. hahaha... (enjoy dunia je la... fatamorgana... hahaha)

kalau ada bajet lebih, boleh g snorkelling kat PulauNusa Penida... Kalau tak layan surf kat pantai Kuta je... hahaa (macam la aku pandai surf.. hahaha)... tak pun lepak layan cultural show & monument kat Tanah Lot... Layan nightlife kat Legian Street... Layan Denpasar... Hahaha...

Yok, liburan ke bali dunk... =p





p/s; pasport aku penuh dengan cop imigresen Indonesia & Singapore je... Bila nak ada cop negara lain pulak???? hahaha.. mungkin maxie bolehh membantu, nak g europe... hehehe... =p ok tak maxie...?

11 comments:

MeGa said...

murah sangat ke?
nk ikut!

Zura Firdaus B. Japri said...

aduh manusia... liburan yg dikejar

Vitamin said...

kuang ajo..
takpe, gi la korang ke sana..

semut kecil said...

mega;
rm200.. return...

zura;
semua org nak liburan kan??? ko pun mesti nak juga kan??? =p

vitamin;
jom la wei...

Orkedto said...

okid pun termasuk di hasutnya........ tak pasal2

Imillya Irwani said...

utk azmir, sham n oked...
klu budget x bsr mane gi lepak kuta pun dah ok
kat sana mcm2 ada...
pantai dia pun ok
tp nak pantai lg cantik kat tmpt lain la
tu utk sham n oked kot
hahahahaha....
klu korg jenis yg layan music blh la try smua club kat sana
band sana blh tahan layan gak la

waaaaa.... trase nak gi lg
tidakkkkkk

semut kecil said...

orkedto;
ok la tu... sham nak bikin dinner istimewa di tepi pantai dengan latar sunset... aku main voilin... so sweet... hahaha

imillya irwani;
aku plan nak g snorkeling kat pulau nusa penida n pulau apa ntah nama dia lagi satu tu... yg pulau dah kat lombok tu... pakej tu dlm USD50...tapi taktau la diorg nak tak... aku gila snorkelling la... =)

Imillya Irwani said...

snorkeling kat sana byk la
nama pun bali kan
bersepah ngan pantai
kompem byk sport xtvt
ala, gi sorg pun takde hal ape
tgal je org berchenta tu

semut kecil said...

aku tak kisah... takut sham la merengek kena tinggal nanti... hahaha =p

MeGa said...

encik azmir oit, siyes ke 200 return? cmtu ok lar.

semut kecil said...

betul la... tu sebab g... hehehe =)