Wednesday, September 24, 2008

REPUBLIK SIAL

p/s; Sebagai menghormati permintaan seorang rakan, entri ni terpaksa aku delete... Tapi sengaja aku delete dengan cara begini, supaya aku akan tahu dan ingat, bahawa ia pernah wujud dan berlaku!!! =(

(tak salah kita hormat & dengar kata org lain kan... lgpun aku inginkan Azmir yg dulu... sebab aku percaya dunia ni akan aman tanpa maki hamun sebegitu.. mcm aku pernah cakap "Petua untuk sentiasa bahagia, apabila jumpa musuh kita, peluklah dia"... Zura marah betul bila aku cakap mcm tu... =( ntah la....)


********************
*******************
******* ***********
********** ****************
*********
******************
*********************

(yg dah pernah baca entri asal ni paham la apa aku mengomel ni kan... yg tak pernah baca buat2 paham je la... hehehe)

10 comments:

renung dan tenung said...

weh betul punye marah koni...sabar, memang anjing2 industri byk berkeliaran kat luar tu. industri filem kte same je ngan sistem kapitalis... yg byk duit akn terus berkarya, yg tak de duit, jd barua. yes bos... yes bos... itu je . aku pun nak maki gak. anak hara@% tul bangsat2 tu. aku rase kite kene start buat empayar sendiri... kecik2 pun kecik la. janji jalan

cici said...

uishk..

tak boleh saman ke?

aku tau sape tu..dtg fact kite dulu tu semata2 nk gunakan student la tu!..

hanjeng!..

Anonymous said...

serius...aku suka gile bila ko marah macam nih...hahaha...suke gile...aku ramalkan lagi sebln ko akan tukar awek sebyk 2 kali..sebab ko mmg macho gile la ngan ayat2 ko ni...
hey tapi kan...ko patut bangga la.. satu sebab idea ko ada org nak tiru lg saqtu org dah blh kenal style penulisan ko..brapa ramai org kat luar sana yang ada style penulisan yang tersendiri..hehehe..selamat hari raya la semut kecil..jgn jadi semut api..

vitamin said...

aritu dalam keret ko ada tny aku pasal kapitalis kan? ini la dia. yg di atas (byk duit, aset) akan tidas orang bawah (takde duit, naif, budak2)..

best siot ko marah..aku suka.. dah tak nampak azmeer lagi.huhu. nway, betapa ko struggle, ko akan kenal erti puas satu hari nanti.

ko takkan tau rasa manis kalau kau tak kenal rasa pahit..

coffeeHolic said...

sabar...

colourful chicken a.k.a situmas a.k.a dauz said...

time ko hantar skrip ke company tu ada tak ko hantar 1 copy kepada rumah ko? kalo ada ko boleh saman diorang.

coffeeHolic said...

macam skrip impak maksima.
sama ja.
welcomw to real world.
sadis seyh.

kalau cerita pengalaman aku lagilah nak menangis rasanya,

Imillya Irwani said...

bahaya ko post camni bro...

semut kecil said...

renung;
nak buat empayar? cakap memang senang... nak buat tak tahu la dapat ke tak... tapi tak cuba tak tahu kan... ntah la... kita cuba je la...

cici;
dia durian, kita timun... menggelek kita mati, digelek apatah lagi...

anonymous;
apa kena mengena mara dgn awek ni??? ni mcm saja perli nak bg aku hot! tp aku tau awek mmg suka bad guy... nice guy lagi baik dan mulia mcm aku takde sapa nak... hahaha... (poyo + belagak giler..haha) ntah la.. aku taktau nape aku hot tempred skrang ni... Uwaaa... wei, tolong!!! aku nak azmir yg dulu!!!!

vitamin;
betul apa ko cakap tu... tapi kalu boleh, aku taknak marah2 mcm ni... mcm mnyesal plak aku tulis entri ni... kalu boleh aku taknak jadi orang yang mcm ni... sebab dari kecik aku benci org yg suka marah2... ntah la... wei, aku nak azmir yg dulu la...

coffeholic;
tq!!! memang itu yg aku cari... doakan aku ya...

situmaz;
aku tau itu yg ko blajar... aku dulu pun blajar mcm tu... tp percayalah real life dlm industri filem tak pernah seindah apa yg kita belajar dlm kelas... yg dalam kelas tu semua gambaran indah je tp kat luar macam haram!!!

coffeeholic;
apa yg sama impak maksima? tak paham la... =( jgn menangis... kita kena kuat!!! (aku cakap macam aku tak pernah menangis jer... hahaha)

imillya irwani;
tahu... gua tau... tapi ntah la... gua ni asyik nak marah je skrang ni... rasa macam mnyesal plak post entri ni... =( ahhh!!! pergi mampus la... asyik gua je nak pikir pasal pasal org lain...

Imillya Irwani said...

thanks bro!