Sunday, April 5, 2009

LAGI-LAGI AGNES!!!!




Foto ni pernah mengApril Foolkan beberapa kawan aku dulu... Nak tau kenapa, kena la tanya diorg yg kena... hahaha

Weekend ni, aku busy.. bermula awal pagi semalam hingga ke awal pagi tadi (sempat tidur dua jam je...) , aku berkampung di Wisma Belia untuk sessi branstroming dengan teman penulis & produser dari Indonesia.. Berdiskusi tentang kandungan siri sinetron untuk ramadhan ini berjudul Satu Atap Mentari, sebuah drama komedi keagamaan (komedi religi).. Di samping itu, berbincang mengenai peluang niaga untuk usahasama syarikat aku dan dia untuk usahaniaga kedua negara... Antaranya, peluang syarikat aku untuk mengedarkan filem-filem Indonesia untuk pasaran home video di sini, menerbitkan semula buku-buku Malaysia untuk pasaran Indonesia serta beberapa lagi...Tapi, masih terlalu awal untuk aku bicarakan tentang hal ini sebab baru cakap2 mulut je... Orang Melayu macam aku ni biasalah, banyak sangat bercakap & mesyuarat... Tapi, kerja tak jalan jugak...CAKAP JE NAK GEMPAK... =p

(tapi alhamdulilah, ruang & peluang aku di Indonesia semakin terbuka... =))

Dan aku sempat bertanya pada dia tentang Agnes Monica... hahahaha... (sempat jugak aku... haha).. Dia kata, Agnes antara artis papan atas Indonesia... Dan aku sangat terkejut apabila dia beritahu, untuk siri sinetron, Agnes boleh mendapat bayaran hingga mencecah RM12ribu hingga RM15ribu untuk satu episod 45 minit!!!! Bayangkan kalau dia dapat Rm15ribu untuk satu episod, kalu 50 episod dah berapa!!!! fuh...

Dan sebaik saja tiba di rumah sekitar jam 10 pagi tadi, aku baca paper... Tentang sekumpulan wartawan Malaysia (temasuk Zubir Bi-Pop yang hot.. hahaha) dibawa untuk sessi temubual eksklusif dengan Agnes di Jakarta sempena album barunya yang akan dilancarkan dalam minggu ini yang mana majlis pelancaran itu akan disiarkan secara langsung seluruh Indonesia..

Sessi temubual itu dilangsungkan di sebuah restoran Jepun di Senayan City... Tapi menariknya, Agnes memaklumkan dia kini sedang mempelajarinya bahasa Korea dan Jepun... Dan paling menarik dia memaklumkan yang kini dia sedang menjalinkan hubungan teman tapi mesra dengan seorang lelaki di Jepun... hahaha... Ironi kan??? hahaha...




p/s; pagi kelmarin aku meeting di Japan Foundation... Dan dalam meeting aku dapat confirmation yang permohonan aku untuk biaya penerbitan dokumentari aku di Tokyo bulan Jun ini gagal... Permohonan aku untuk latihan praktikal di Osaka Januari tahun depan juga gagal... Tapi, aku takkan kecewa... Kerana kecewa itu sudah biasa aku hadapi dlm hidup aku... Dan aku berjanji akan menjadi seorang yang sentiasa positif dalam kehidupan agar aku akan terus berusaha keras untuk bergerak ke depan... Aku nak mohon praktikal di Jakarta pula... Apa yang penting, aku takkan putus asa..

Walau kaki aku tempang, walau sayap aku patah, aku akan tetap melangkah!!!!


pasca post;
selepas meletupnya sinetron Pernikahan Dini, Pak Leo selaku produser dan pemilik Sinemart Picture menghadiahkan sebuah kereta Jaguar untuk Agnes... fuh!!!

2 comments:

Azwan Hashim said...

Go.Go.Go Azmir! hahaha..
Teruskanlah misi dan visi ko yer!
Aku tumpang seronok tgk ko dah berjaya meluaskan empayar smpi ker Indonesia..Semoga apa yang dirancangkan berjalan dgn lancar & mencapai sasaran..Usah mudah berputus asa k..

Lepas ni dah bnyk job boleh la pass kat aku..hehehe... =)

norfa08 said...

lagi lagi agnes...
sekarang...ko ni dah lagi lagi Indonesia...

aku tau impian kau tinggi...semoga tercapai...