Wednesday, April 15, 2009

A GEISHA'S JOURNEY



Setelah sekian lama tak lepak di Kinokuniya, 2 minggu lepas aku lepak kejap belek buku2 baru sementara tunggu appointment kat Secret Recipe KLCC... Dan paling menarik perhatian aku, buku ni... A Geisha's Journey; My Life As a Kyoto Apprentice... Ni yang kena kumpul duit nak beli ni... Harganya seratus lebih jer... Orang kita kalu berabis beratus ringgit nak buat rambut, beli i phone, beli handphone, tukar sport rim kereta, pergi bercuti, makan ntah apa2, boleh je... tapi kalu nak beli buku, punya la payah... (aku pun macam tu... =p)




p/s; teringat aku zaman sekolah dulu, aku pernah lepak kat Kinokuniya dari tengah hari sampai malam... semakin membesar, budaya membaca juga semakin terhakis.. Tu yang aku rasa nak jadi budak sekolah sampai bila2... hahaha =p

7 comments:

mEiZ AraNda said...

hahaha
tp lepak situ best!!

x terasa waktu berjalan..
kalau la saya ada libraray mcm tu kat umah...
kan bst..;)

one love said...

i dun love reading that much. cuma suka lepak di kedai buku kerana ambience or atmosferanya...

:) tetapi org yang membaca ni memang best! banyak ilmu di kepala. cuma u rajin jalan, makanya penuh jugak ilmu di dada :)

A.A.H said...

aku teringat zaman membaca buku kat kinokuniya..sampai dpt awek yg ramai la..sebab apa? Tajuk dan jenis buku yang aku baca...

semut kecil said...

meiz aranda;
bak kata upin ipin "betul3..." heheh

one love;
kadang2 bosan jugak membaca...

AAH;
sangat betul... kadang2 tu, aku tak suka pun baca buku tu, tapi saja je usung bg nampak cool... hahahaha=p

norfa08 said...

aku pun tak berapa minat sangat nak membaca...kene tggu datang rajin je baru baca..hahaha

tapi aku nak bagitahu kau..walaupun kau dah tahu..
director kesukaan ko tu menang anugerah SIGNIS kat HK...filem Laskar Pelangi...

iskandarzulkarnain said...

engkau tu skema mmgla habiskan duit untuk bli buku..ok aper kalo aku habiskan duit bli sportrim kete gn pg holiday..mmgla tak membaca tapi xsemestinya xdpt ilmu..dgn sportrim kete tula aku naik kete pergi holiday n aku rase bole jugak dapat ilmu tapi secara lisan dengan pergi ketempat baru dan berjumpe dgn org baru...haha..

p/s jangan marah aku mir...biasela,pendapat kite sering xsame...huhu

Zura Firdaus B. Japri said...

dari beli buku tapi pyh nak baca, baik sedekah anak yatim... bepuluh ribu org bangsat susah ada dlm Malaysia ni. masing2 pejam mata.